+387 35/876-865
  • LJETO 2020

OPIS PUTOVANJA

KONJIC – RAFTING NA NERETVI


18.07.2020.
Prevoz i doručak


Cijena: 65,00 KM

Rafting rijekom Neretvom sa dodatkom različitih psihofizičkih zadataka koji se postavljaju pred grupu. Kroz zabavu učesnici se sjedinjuju sa prirodom, jače povezuju međusobno oslanjajući se na plemenite ljudske osobine kolega iz tima.

Opis aktivnosti
Organizovanim prevozom grupa dolazi u Konjic gdje će imati priliku da se upozna sa ljubaznim osobljem u predivnom ambijentu sa pogledom na Jablaničko jezero.
Organizatori team buildinga će dati sve potrebne upute i odgovoriti na eventualna pitanja, dati osnovne instrukcije i pripremiti grupu za događaje koji slijede.

Vožnja do Glavatičeva traje oko 50 minuta planinskom cestom sa koje se pruža pogled ka najvećim vrhovima planine Prenj. Na putu ka odredištu pauza se pravi iznad
samog Boračkog jezera gdje je napravljen vidikovac na mjestu poznatijem kao Balkon princeze Jelisavete.

Poslije kraće pauze, potrebno je još 10-ak minuta vožnje do polazne tačke za rafting, gdje će skiperi podjeliti opremu učesnicima i dati posljednje upute pred nezaboravno putovanje.

Prva 3 km Neretva je mirnija gdje gosti dobijaju kratku obuku kako se koriste vesla.
U drugom dijelu staze ulazi se u Bukovicu, gdje se prolazi pored 20 metara visokog vodopada rijeke Šištice kojim se Boračko jezero ulijeva u Neretvu. Na tom dijelu
vožnje postavljen je i prvi izazov skakanja u Neretvu gdje se bira i najbolji skakač.
Daljom plovidbom prolazi se pored ušća rijeke Rakitnice gdje ekipu čeka drugi izazov kojim se ocjenjuje spretnost cijelog tima.

Nakon toga prolazi se kroz Veliki kanjon Neretve, koji je na pojedinim mjestima visok i do 1000 m. Na jednoj od usputnih plaža pravi se pauza za ručak uz specijalitete sa roštilja, kupanje i osvježenje uz voće i sokove. Pauza će biti prilika da se gosti upoznaju i sa nekim endemskim vrstama biljaka i životinja.Po završetku pauze nastavlja se spuštanje niz Neretvu gdje timovi savladavju brzake i bukove poznate pod imenima: Ploče, Blizanci, Osmica, S, Kalajdžijin potok i Štrojila.
U daljem toku plovidbe izlazi se iz Velikog kanjona i nakon 30 minuta vožnje prolazi se kroz najatraktivniji buk na Neretvi Džajića buk. Posljednji izazov je trka čamaca do cilja koji se nalazi na plaži na ušću rijeke Ljuta.

Karakteristike rafting staze:

– Dužina 23 km na relaciji Glavatičevo – ušće Ljuta,
– Trajanje vožnje 5 do 6 sati,

NAPOMENA:

– Čuvanje ličnih stvari su odgovornost svkaog učesnika.
– Vodiči i skiperi su osposobljeni, certificirani i opremljeni za prvu pomoć,
govore engleski jezik i u neprekidnoj su komuniciji sa bazom.
– U toku izleta po želji učesnika pravimo snimke i fotografije koje šaljemo
učesnicima elektronskim putem.

 


Početna
Najnovije
Red vožnje
Cjenovnik
O nama