+387 35/876-865
  • Jednodnevni izleti

OPIS PUTOVANJA

Zagreb je glavni grad Republike Hrvatske, i najveći grad u Hrvatskoj po broju stanovnika. Šire područje grada okuplja više od milijun stanovnika. Povijesno gledajući, grad Zagreb je izrastao iz dva naselja na susjednim brežuljcima, Gradeca i Kaptola, koji čine jezgru današnjeg grada, njegovo povijesno središte. Nalazi se na jugozapadnom rubu Panonske nizine na prosječnoj nadmorskoj visini od 122 m, podno južnih padina Medvednice, na lijevoj i desnoj obali rijeke Save.

Položaj grada, koji je na mjestu spajanja alpske, dinarske, jadranske i Panonske regije, omogućio je da Zagreb postane most između srednjoeuropskog i jadranskog područja.

Prema popisu stanovništva iz 2011. u Zagrebu živi 790.017 stanovnika.[2][3] Kao najveći i glavni grad, Zagreb je kulturno, znanstveno, gospodarsko i upravno središte Republike Hrvatske i Zagrebačke županije. Zahvaljujući ulozi najvećeg prometnog centra u Hrvatskoj, razvijenoj industriji s dugom tradicijom i znanstvenim i istraživačkim ustanovama, Zagreb je gospodarski najrazvijeniji grad u Hrvatskoj.

Grad Zagreb je posebna teritorijalna, upravna i samoupravna jedinica koja ima položaj županije.

Želite provesti prelijep vikend na jednodnevnom izletu u Zagrebu ? Javite nam se ?
Tel: +387 62/277-973 ili na mail: turizam@litvatrans.com

POLASCI:
Banovići 5:00 h
Živinice 5:30 h
Tuzla 6:00 h

Cijena: 35,00 KM, po osobi.

 

 


Početna
Najnovije
Red vožnje
Cjenovnik
O nama