Obavijest o promjeni režima saobraćanja

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Zaključak broj: 02/1-04-9207/20 od 12.03.2020. godine kojim podržava odluku Ministarstva obrazovanja i nauke 0 obustavi održavanja nastave u svim odgojno-obrazovnim ustanovama u Tuzlanskom kantonu u periodu od 12.03. do 25.03.2020. godine u cilju preventivnog djelovanja i zaštite stanovništva u vezi sa corona virusom (COVID-19).

Takode obavjestavamo prevoznike da se pridrzavaju preporuka Kriznog staba Ministarstva zdravstva koje se odnose na potrebu pojacanih mjera dezinfekcije svih javnih povrsina u cilju sprecavanja pojave i sirenja infekcije corona virusa, navode u odluci Vlade TK.

U skladu sa odlukom Vlade TK i obzirom na novonastalu situaciju sa korona virusom (COVID-19) obavještavamo Vas da od 14.03.2020. godine vozila Litvatrans Banovići d.o.o. će saobraćati po redu vožnje za raspust, a sve u cilju prevencije širenja ovog virusa kako i obustave nastave na Tuzlanskom kantonu.

Vozila Litvatrans Banovići d.o.o. će nakon donošenja odluke o početku nastave na Tuzlanskom kantonu početi saobraćati prema punom redu vožnje.

Obavijest o režimu održavanja redova vožnje,  Obavijest Ministarstva zdravstva TK, te Zaključak Vlade TK, vezano za preventivno djelovanje i zaštitu od širenja korona virusa nalazi se na linkovima ispod:

Obavijest Ministarstva zdravstva TK

Obavijest o režimu odrzavanja redova voznje